Neem

Neem je jedna od onih čudotvornih stvari koje možete jednako uspješno koristiti za niz problema i problemčića.
Neem je inače zimzeleno drvo koje raste u Indiji i doseže do 40m visine. U svojoj domovini je već odavno poznat po svojim čudotvornim djelovanjima te je sastavni dio indijske medicine.

neem-tree1a

Neem inače najčešće možete kupiti u prahu ili kao ulje. Razlika je u tome što ulje neema ne smijete progutati, dok prah možete.

Kao što sam napomenula, neem se koristi za niz stvari budući da ima antibakterijska, antivirusna, antiparazitna, antigljivična i insekticidna svojstva, te nije toksičan.

Neem primjerice možete koristiti protiv kožnih bolesti i ekcema. Neki tvrde da su se zahvaljujući neemu u potpunosti riješili psorijaze.

Također se primjenjuje protiv svakih vrsta iritacije kože, opadanja kose, prhuti, uši te čak protiv reumatskih bolesti.

35338

Neem je također uspješan u borbi protiv konstipacije, želučanih bolesti, parazita u crijevima, dijabetesa, hepatitisa, smanjivanje stresa, za jačanje imuniteta.

Neem je također odličan u beauty tretmanima. Maska od neema ostavit će vaše lice ili kosu glatkima i nahranjenima. Ukoliko imate problema sa paradentozom, stavite malo praška neema na pastu za zube i svakodnevno perite zube na taj način.

Ukoliko želite prirodni pesticid, neem je pravo rješenje. Naime, morate ipak imati na umu da neem nije instant rješenje budući da rješava nametnike kroz određeno vrijeme, i to na način da insektima remeti hormone uslijed čega ne žele jesti, letjeti niti polagati jajašća, čime polako nestaju.

Neem možete kupiti u trgovinama zdravom hranom kao što je primjerice Bio&Bio ili u webshopu portala Alternativa za Vas.

 

 

This entry was posted in Ljepota, Zdravlje. Bookmark the permalink.

Leave a comment